Om föreningen

I slutet av 1990-talet startade några pedagoger från olika lärosäten i Sverige nätverket M.E.R., Montessori Education and Research. Syftet med nätverket är att synliggöra och främja montessoripedagogiken, inte bara inom universitet och högskola, men också i samhället i stort. Nätverket syftar också till att främja forskning samt etablera kontakter i utlandet där montessoripedagogiken är representerad. I november 2007 fick nätverket M.E.R. en systerorganisation genom att en ideell förening med namnet ”Montessorisällskapet M.E.R.” grundades.

Montessorisällskapet M.E.R. syftar till att hålla pedagoger och andra med intresse för montessoripedagogiken informerade samt att erbjuda ett forum för diskussion om pedagogikens möjligheter och utveckling.

Sällskapet bedriver verksamhet på olika platser i landet. Vid medlemskap erhålls bl.a. en tidskrift som utkommer med ett nummer per år, rabatter till konferenser och andra evenemang som anordnas av M.E.R. Dessutom anordnar sällskapet ett pedagogiskt café under namnet Café M.E.R. en gång i månaden. Dessa hålls på olika orter i Sverige och är kostnadsfria för medlemmar. Caféet tar upp aktuella ämnen till diskussion och ger inblick i forskning och utveckling som berör pedagogiken. Gå in i menyraden ovan och klicka på Aktuellt för ytterligare information om planerade cafeér.

M.E.R har för avsikt att genomföra caféer också på andra platser än Sthlm, Gbg, Malmö och Lund. Om du har ideér kring och/eller är intresserad av att medverka kontakta styrelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s